Home
O nama
Korisnički servis
Propisi ::: 
Javne nabavke
Tenderi ::: 
Ekologija
Vesti
Kontakt
Snabdevanje

 
O NAMA
 

Privredno društvo za distribuciju električne energije CENTAR d.o.o. Kragujevac, nastalo je 01.01.2006 godine spajanjem dva bivša Javna preduzeća – Elektrošumadija Kragujevac i Elektromorava Požarevac koja su činila ogranke društva.

Unutrašnjom reorganizacijom od ogranka Elektromorava Požarevac nastala su dva nova ogranka pa od 01.03.2007 godine u Privrednom društvu CENTAR posluju tri ogranka i to: Elektrošumadija Kragujevac, Elektromorava Požarevac i Elektromorava Smederevo. U PD CENTAR trenutno radi oko 1.000 zaposlenih.

Na osnovu Odluka i Plana poslovanja EPS-a u drugoj fazi reorganizacije našem Privrednom društvu treba da se priključi područje Pomoravskog Okruga (Jagodina, Paraćin i Ćuprija) kao i deo Šumadijskog Okruga (Aranđelovac i Topola), čime bi bila zaokružena celina koja pokriva područja četiri Okruga centralne Srbije: Braničevski, Podunavski, Šumadijski i Pomoravski.

Na osnovu pozitivnog iskustva u dosadašnjem radu očekujemo da će sa najavljenim proširenjem i modernizacijom na kojoj intenzivno radimo, naše Privredno društvo funkcionisati uspešno i težiti da postane lider u ekonomskom razvoju područja koja pokriva, a i među vodećima u EPS-u i privredi Republike uopšte.

Uvodimo nove tehnologije daljinskog upravljanja i automatizacije srednjeg napona i telekomunikacione tehnologije, obnavlja se vozni park i osnovna sredstva, sve u cilju boljeg i kvalitetnijeg snabdevanja kupaca električnom energijom i što kraćeg trajanja prekida u napajanju usled kvarova. U toku je razvoj savremenog integralnog informacionog sistema koji će pokrivati potrebe u svim oblastima na celom području.

 
 
Copyright ©, ED Centar d.o.o. Kragujevac
http://www.edcentar.com, E-mail: office@edcentar.com
Home E-mail adresa